Бабуся сказала, що нічого страաного не станеться, якщо мамі не розкажуть. Дівчинка не хотіла брехати.

Сьогодні я став свідком сцени, яку вважаю непорядною. Я сидів у парку на лавці і ліниво гортав книгу. Погода була сонячна, і людей було повно. Весна тільки вступала в силу, після зими люди скучили по теплу, сонечку, зелені і прогулянок. Недалеко від мене знаходилося два кіоски, один з морозивом, а інший з солодкою ватою. Раптом підійшли бабуся з онукою. Чесно, бабуся виглядала краще, ніж багато молодих дівчат. Вона відрізнялася від жінок свого віку досить спортивною статурою. По одязі її було відразу видно, що жінка за собою дуже ретельно стежить.

— Катя, давай куnимо морозиво. — Але мені мама не дозволяє…- І що? Я від твоєї мами і краще знаю, що для тебе краще. Нічого страաного не станеться! До того ж нам зовсім необов’язково мамі розповідати. Вона просто про це не дізнається. — Але я не хочу брехати мамі. — Катя, перестань. Бабуся підійшла до кіоску і куnила дві мороженки. Мені здається її вчинок неправильним. Бабусі й дідусі часто занадто ба лують онуків, а іноді спеціально роблять вчинки всупереч їхнім батькам, щоб здаватися краще.

Вони псують батьківський авторитет і порушують дисципліну. Не вважаю, що вони мають право на це. Зрештою, батьки стають для дітей зразком ти ранії, а бабусі з дідусями втіленням доброти. Для виховання необхідні обмеження, що не можна занадто балувати дітей. Дуже важливо, щоб дитина поважала батьків, він повинен серйозно ставитися до заборон. Старше покоління, аргументуючи все більшою кількістю життєвого досвіду, псує онуків, дозволяючи їм занадто багато. Дівчинка, поїдаючи морозиво, вже не відчувала провини за свій вчинок. Було видно, що вона сильно засумнівалася в батьківській забороні.

Leave a Comment