Батько Романа сказав, що його наречена завтра виходить заміж за хлопця з міста. А ще цей хлопець її не любить і зустрічається з іншою дівкою. Роман вирішив діяти.

Роман казав, що одружиться на Свєті ще з дитячого садка. Їх так і назвали все — наречений і наречена. А коли вони виросли, захищав її і дбав про неї, як старший брат, хоча і її ровесник. Після школи поїхав на заробітки в столицю, там же одружився. Але сімейне життя у нього не склалося. Дружина була дуже меркантильна і хотіла баrатства, тому вони не зжилися. Роз лучився через півроку. Повернувся в село, коли отримав відпустку. І тут його чекав сюрприз.

— Без дружини приїхав? А адже скоро і без нареченої залишишся,- пожартував батько, побачивши Романа. — У сенсі? — Світлана заміж завтра виходить. — Серйозно? За кого? — здивувався Роман. Після роз лучення він дедалі частіше думав про Світлану, тому новина його неприємно здивувала. Виходить заміж за міського якогось хлопця. Шкода дівчину. Вчора його бачили з іншою, обнімалися, цілувалися. Вона вся в сльо зах пішла додому, розповіла батькам, а вони їй не повірили. Весілля скасовувати не хочуть. Такий сkандал був! Все село на вуха поставили. Роман деякий час просидів у роздумах, потім спішно пішов кудись.

Пішов шукати Таню. Таня – їхня однокласниця і подруга Світлани, в РАГС-і працює. Знайти не склало праці, село невелике. Від неї він і дізнався всі подробиці ситуації. Світлана дійсно передумала виходити заміж за того хлопця, але батьки весілля відмовляються відміняти. Попросив Таню зустріч йому зі Свєтою влаштувати. Зустрілися вони під покровом ночі. Довго дівчина nлакала, уткнувшись йому в плече. Рома її втішав, а потім пропозицію зробив. Вона погодилася. Так вони за одну ніч і замінили нареченого на весіллі. Батьки були не проти, адже давно Рому знають. Живуть щасливо вже двадцять років у рідному селі.

Leave a Comment