Оксана почула дзвінок, сонна пішла до коридора. Коли відчинила двері, вона ахнула. На порозі стояла мати – з двома величезними сумками. На шум із спальні вийшов чоловік Оксани.

Ранній візит матері потривожив ідилію вихідного дня. – Мамо, а ти чого це нас відвідати вирішила? – А що?! Не можу побачити рідну дочку та онуків? – Мама! Тихіше ти, діти ж сплять! Наталя обурено пирхнула. – А чого вони сплять! – Вона показала пальцем на настінний годинник, – Вже вісім годин! Бабуся прийшла, а вони сплять? Через шум, який жінка розвела, діти прокинулися і по черзі вийшли в коридор, подивитися, що їх розбудило. Дмитро, глянувши на тещу, махнув рукою та пішов одягатися. Було ясно, що всі плани нанівець. Пізніше Оксана приготувала сніданок, усі разом поснідали. Загалом вони планували на дачу з’їхати, але через несподіваний візит довелося перенести плани на наступний тиждень. Тому, поївши, всі вирушили у своїх справах.

Старший син Михайло пішов гуляти із друзями, а середня дочка вирушила до сусідської дівчинки уроки разом вчити. Дмитро одягнув молодшого сина і вирушив із ним у зоопарк. Давно обіцяв його зводити туди. Подивившись на це, Наталя несподівано похвалила Оксану: – Добре про тебе все влаштовано, всі чимось зайняті. У Маші дітлахи не такі, дуже пустотливі. Із ними важко. Маша – молодша сестра Оксани та улюблениця матері. Оксана мовчки допивала каву, чекаючи, коли мати перейде до справжньої причини свого візиту. Вона ніколи не відвідувала просто так. З онуками сестри поралася, грошима сестрі допомагала, а ось Оксані ніяк не доnомагала. – Маша з чоловіком вирішили таки взяти іnотеку. Скільки можна по орендованих квартирах бігати.

– Давно час, – кивнула Оксана. – Тільки є nроблема. Їм на перший внесок не вистачає. Ти повинна молодшій сестрі доnомогти. У вас є загородою дача, nродай, а гроші Машеньці дай. Ти ж сестру без даху над головою не залишиш? У самої все є. Від обурення в Оксани навіть щоки почервоніла. – У мене все є?! Мамо, а ти забула, як ми з чоловіком цей самий дах собі забезпечували? Працювали не покладаючи рук! Нам ніхто не помагав. А Маша з чоловіком за твій рахунок живуть наполовину, бо нікуди не хочуть рухатися. Засіли у комфортному офісі, де старатися не треба, а гроші у тебе клянчать. Ти все життя кажеш, що я Маші щось винна, бо старша! Ми нічого nродаватимемо. Я навіть права на це не маю. Дача Дімі від бабусі дісталася. Наталя пішла того дня, сильно образившись на Оксану і довго не розмовляла з нею.

Leave a Comment