Коли Катя біля будинку побачила батька, вона здогадувалася, що трапилося лихо і не треба чекати нічого хорошого.

Катя їхала в електричці і виnадково задрімала. Їй снився сон, снилася мама, яку вона втратила кілька років тому. Мама бігла по полю, вкритому ромашками, а Катя намагалася її наздогнати, але постійно натикалася на скляну стіну і не могла це зробити. Вона прокинулася лише біля своєї зупинки. Вчасно зійшла з електрички. По дорозі додому думала про свій сон. Коли матері не стало, батько це важко переживав. Але життя триває, і через рік у нього з’явилася молода дружина. Нова дружина була всього на кілька років старше Каті. Ірина відверто недолюблювала Катю. Справа в тому, що Леонід Петрович добре заробляє, він забезпечував всім свою дочку, завжди хотів, щоб вона ні в чому не потребувала. Ірину це не влаштовувало, вона хотіла, щоб він витрачався тільки на неї. З часом Каті стало важко жити в одній квартирі з батьком і його новою дружиною. Тоді вона попросилася переїхати на дачу, батько здивувався її таким бажанням, але перешkоджати не став.

З тих пір Катя тут живе одна, їй звідси довше добиратися до роботи, але вона не сkаржиться. Однак, із-за того, що вона недосипає, вона часто засинала в електричці. Дороrа до будинку лежала через невеликий ліс, влітку перебиратися через нього не складало труднощів, але взимку темніло раніше, і Катя боя лася ходити через нього одна. От якби у неї була машина, тоді не було б жодних проблем. Катя дуже давно збирала на машину, не вистачало трохи, але просити у батька гроші вона не хотіла. Раптом вона почула кроки, як ніби її хтось переслідував. Прискорила крок, і кроки слідом прискорилися. Душа пішла в п’яти, від жа ху похололи руки. Коли поруч з нею пробігла собака, вона трохи від страху не втратила свідомість, але потім прибіг і хлопчик років тринадцяти. -Ой, пробачте, я не хотів вас налякати, просто побачив, що ви йдете зовсім одна і вирішив проводити. Мене звати Діма. По дорозі додому вони розговорилися. Діма провів її до самого дому. Вранці Катя вирішила віддячити хлопчика. З його розповідей вона дізналася, що живе він з мамою в сусідньому будинку.

Катя напекла пирогів і зайшла до них додому, щоб віддячити. А мати хлопчика виявилася дуже приємною жінкою. Запросила до столу. Жінки розговорилися. Вона розповіла дівчині свою історію про свій невдалий шлюб. Чоловік проміняв її на жінку молодшою. А Катя теж розповів свою історію. Незабаром вони подружилися, стали частими гостями один у одного. Діма кожен вечір проводжав Катю до будинку. Катя в черговий раз поверталася додому, раптом дівчина побачила біля будинку знайому фігуру. – Тату! Ти як тут опинився, ще й так пізно! Що сталося? – здивовано запитала Катя. – Так от, чекаю тебе. У нас сталася біда, – відповів батько. – Ходімо в хату, я тебе нагодую, і ти мені все розкажеш! – схвилювалася дівчина. Катя здогадувалася, про що піде мова, і не чекала нічого доброго. Виявилося, що одного разу, повернувшись додому, батько застав Ірину з іншим чоловіком. Тоді Ірина закотила сkандал і зізналася в тому, що була з ним виключно з-за грошей, обіцяла забрати квартиру. Тільки вона не знає, що квартира давно записана на Катю. Катруся була здивована, не знала, що тато на неї квартиру переписав. Засинаючи, вона обмірковувала ситуацію. Катерина подумала, що батька варто познайомити зі Світланою. Вони б чудово виглядали один з одним.

Leave a Comment