Свекрам треба було терміново повернуться в місто, і коли вони ввійшли в будинок, то відчули див ний запах. Увійшовши на кухню, вони скрикнули від жа ху

Син Ганни, Ігор, одружився рік тому. Свекруха не особливо шанувала невістку, але так як син любив свою дружину, то і вона терпіла. Втім, терпіти їй було зовсім не важко, так як молоді жили окремо, в орендованій квартирі. Тому свекруха з невісткою не перетиналися. Але два місяці тому, син Ганни позбувся роботи, і знімати квартиру їм стало не по кишені. Тоді молоді попросилися жити до батьків Ігоря. Ганна не заперечувала. Квартира була трикімнатною, місця вистачало. Але поставила умови: дотримувати чистоту і порядок, не приймати гостей і мити за собою посуд. Молоді радісно, адже тепер їм не треба було мотатися по чужих квартирах, погодилися на умови Ганни.

Майже два місяці молоді виконували і перевиконували умови Ганни. Квартира буквально блищала від чистоти. Син, і невістка завзято займалися прибиранням. З початком літа батьки переїхали на дачу. Але через тиждень їм знадобилося терміново повернутися в місто, і вони приїхали без попередження. Коли батьки увійшли до себе в квартиру, Ганну відразу насторожив неприємний запах. Пройшовши на кухню, вона побачила гору брудного посуду в мийці, і брудні каструлі на плиті. Мити і прибирати вона не стала. Дочекалася дітей. Першим прийшов син. – І що це все значить?! – Мам, зрозумій. Ми з Катею не встигаємо.

У неї завал на роботі, я цілий день бігаю по співбесідах, а ще гості несподівано вчора прийшли… Я швиденько наведу порядок. – Ні. Чистоту будете наводити удвох. Через годину повернулася невістка. Галина не стала лаятися і влаштовувати прочуханку. – Молоді люди, ви пам’ятаєте умови, які повин ні були дотримуватися? Їх три, і ви порушили всі. Це мій дім. І жити тут ви будете за моїми правилами. Не хочете їх дотримуватися – скатертиною доріжка. Ніхто не тримає. А зараз марш на кухню, наводити порядок. Через два тижні Ігор з дружиною переїхали на квартиру. Невже їм було важко виконувати вимоги Ганни?

Leave a Comment