Ми всі з нетерпінням чекали врожаю. Полуниці було мало, на одному кущику штук десть з працею нарахуєш. А невістка взяла і безсовісно з’їла все.

Мій син вже сім років одружений на Тетяні. Він весь день на роботі, ми з невісткою багато часу проводимо разом. В минулому році придбали дачу недалеко від міста. Зробили невеликий косметичний ремонт в будинку. Але ось садом зайнялися грунтовно. Все розчистили від бур’янів і зайвих заростей, посадили тільки корисні рослинні культури. Та так, щоб все у нас було. А то зараз в магазинах все штучне, незрозуміло яку тільки хімію там не підмішують.

А ми посадили ягоди: смородину, суницю, ожину, малину, кавуни. І овочі ростуть: огірки, помідори, баклажани, гарбуз. Онуки їдять з задоволенням. У першому році ми на великий урожай не розраховували. Але все одно дуже багато працювали. З ранку до вечора з невісткою проводили в саду, поливали грядки, поправляли. У кого є город, той знає, що у великому господарстві завжди багато роботи. Першого врожаю всі чекали з нетерпінням.

І ось я бачу картину. Невістка стоїть, спокійно зриває полуницю і їсть. А поспілою полуниці мало, там на одному кущику штук десять з працею нарахуєш. А вона взяла і безсовісно з’їла! У мене аж сльо зи на очі навернулися, і серце прихопило. Весь рік разом працювали, а вона все зламала. Ні, щоб у будинок віднести, мене або дітей почастувати. Ні! Егоїстка! Я їй прямо все там висловила, що думаю. Як тепер ось довіряти цій людині? А вона на мене образилася. Мовляв, я на неї їжу шко дую.

Leave a Comment