Як завжди, і цієї неділі попередив мого сусіда, що в цей день краще піти до храму, а не робити роботу. Увечері я почув пронизливий, жіночий крик. То була його дружина.

Рік назад будинок по сусідству придбала молода, сімейна пара. Вони нам із дружиною одразу сподобалися. Олена усміхнена, яскрава і добра дівчина, руде волосся підкреслює бліде обличчя. А чоловік у неї – працьовитий, спокійний хлопець. Сусіди як приїхали, так запросили нас на новосілля. З того часу часто разом відпочиваємо. На ділянці приємно організувати шашлики та відпочивати. Жили вони мирно, навіть не лаялися.

Був у Олексія лише один недолік – він невіруючий. Він церковні свята та закони не поважає. Я йому мільйон разів казав, що в неділю не можна так багато трудитися, треба відпочивати, а краще до храму ходити. Але він здебільшого відмахувався і посміхався у відповідь на мої слова. Але одного разу з ним сталося нещастя. Встаю я вранці, збираюся йти до церкви. Дружина тоді на тиждень поїхала до матері погостювати. А у сусідів у дворі якийсь гомін. Зазирнув через паркан, Олексій яму копає, вже три метри скопав. Басейн вони планують із дружиною побудувати. -Знову у вихідні працюєш?

Олексій витер піт із чола. -Ну, а що ще робити? У будні я на роботі часу вільного немає більше. -Ех, друже, не для цього неділя створена, але гаразд, сам знаєш, як краще. Я побажав йому удачі і вирушив у справах. Увечері, коли сидів удома і пив чай, почув пронизливий, жіночий крик. Вибіг подивитися, що сталося. Біля моєї хвіртки стояла Олена, по її щоках котилися сльози. -Доnоможіть будь ласка. Там із Олексієм щось! Я побіr. Олексій виявився на дні ями, яку сам викопав. Був непритомний. Виявилося, що він виnадково туди впав, зламав обидві ноги, тож не зміг вибратися, а потім свідомість втратив. Після цього виnадку він став серйозно сприймати мої поради.

Leave a Comment