Після слів мами, Іра зблідла. Бо ту, яку мати описала, не стало тиждень тому. Іра побіrла подивитися, що за річ віддала вона мамі.

Іра повернулася додому пізно. Вона відвідувала вечірні заняття танців. Варто було перейти поріг, як її гукнула мама. -Ір, ти вже повернулася? До тебе подружка заходила, щоб блузку повернути. -Чого? Яка ще подружка? -Вона особисто мені не знайома, але ти начебто про неї щось розповідала, руденька така … Іра зблідла: -Ти нічого не переплутала? -Ір, я ще не така стара.

Вона в тіні під’їзду стояла, обличчя не було добре видно, але вона точно була рудою. Поки Інна Михайлівна описувала зовнішність дівчини, Іра блідніла ще більше. -Мамо, у мене була тільки одна подружка руда, але Алли не стало минулого тижня через автоkатастрофу. Іра зайшла до кімнати і заціпеніла. На ліжку лежала така сама футболка, яку вона позичила подрузі у день трагедії. -Бути такого не може! Мама, вона потрапила в ава рію саме у цій футболці.

Перед тим, що сталося, вона обіцяла її повернути… Тепер і Інна Михайлівна зблідла. -Що ж нам тепер робити з нею? -Викинути! Ми не можемо її залишити. Коли Інна взяла футболку до рук, з неї випала записка. Мати з дочкою переглянулися, в обох мурашки пішли тілом. Іра підняла записку тремтячими руками і розгорнула її. “Я завжди виконую обіцянки. Дякую». Іра була готова знепритомніти.

Leave a Comment