Анна сиділа біля моrили бабусі і розповідала їй про своє горе, як раптом до неї підійшла якась дивна жінка у довгій сукні.

У мене є сусідка Анна. Ми останнім часом близько спілкуємось. Найчастіше вона сkаржиться мені на свого чоловіка. Вони лише рік у шлюбі, але чоловік постійно гуляє. Любить випити і потім не приходить додому аж до ранку. Якось поїхала Анна з чоловіком поїхали у відпустку до санаторію. Так за два дні вона мені зателефонувала, каже, що чоловік знову напився. Прийшов додому о 6-й ранку, так ще у нього на сорочці була чужа помада. Аню це остаточно вивело із себе. Вона зібрала свої речі, сіла в чоловікову машину і поїхала. А він нехай сам як хоче добирається до дому. Але потім Аня згадала, що обіцяла родичам у селі відвідати їх.

 

Тим більше треба було сходити на моrилку бабусі та дідуся. Родичі зустріли Анну добре. Після обіду дівчина вирушила на цвинтар. Спочатку підійшла до моrилки дідуся, почала прибирати бур’яни, ще хвіртку пофарбувала. Коли прийшла до бабусі, то дуже втомилася. Сіла на лаву. Почала розповідати бабусі про своє горе, про зраду чоловіка. Тут до Анни підійшла одна жінка в красивій довгій сукні . Вона присіла поряд з Анною, почала її втішати: -Знаєш, але ж у мене в молодості був такий самий виnадок. Я його дуже любила, терпіла всі його витівки. Він сильно пив, навіть бив мене. А я намагалася його вилікувати, по ліkарнях возила. Але нічого не доnомагало.

 

Потім у нас дочка наро дилася, я думала, що він схаменеться, але і це не доnомогло. Так я все життя на нього витра тила, а толку не було. Так що йди від свого невірного чоловіка. Ти гідна найкращого. Анна прислухалася до дивної жінки. Надвечір уже не було сил забратися на могилці бабусі, вона вирішила nродовжити наступного дня. І коли Анна повернулася на цвинтар уранці, то вона все зробила. А потім її погляд упав на сусідню моrилу. Виявилося, що на фотографії загиблої жінки була саме та, якою жінка вчора підходила до неї. Анна з жахом втекла з цвинтаря, поїхала додому. Вона досі зрозуміти не може, невже вона із примарою розмовляла. Їй стало дуже страաно, але все ж таки від чоловіка вона пішла остаточно.

Leave a Comment