Після nохорону мого батька чоловік взяв і, не порадившись зі мною, вигнав другу дружину мого батька з його будинку.

Після повторного весілля батька на тітці Ліді, бабуся наполягла на тому, щоб він переписав нашу квартиру на мене. Тоді, в дитинстві, я любила тітку Ліду і навіть називала її мамою. Коли тітка Ліда із двома синами переїхала до нас, батько вже п’ять років був удівцем. Наші стосунки після цього змінились. Батько часто їздив на довгострокову роботу, щоб утримувати нашу велику родину, тому мене виховувала переважно бабуся. Минуло два десятиліття, і моє життя дуже змінилося за цей час. Я заміжня, у мене є дитина, я живу в селі, а на роботу їжджу до міста.

 

Життя у нас скромне, але сите. Нещодавно з життя пішов мій батько. Поки ми готувалися до всіх ритуалів, чоловік заговорив про спадщину квартири. Я не подумавши заявила, що квартира вже моя. Чоловік відразу ж, не порадившись зі мною, повідомив тітці Ліді, що їй потрібно звільнити квартиру якомога раніше. Тітка Ліда, спустошена і розбита такою заявою, розповіла про своє важке матеріальне становище: вона не має доходу, один син навчається в школі, інший працює на низькооплачуваній роботі, а невістка чекає на дитину. Я співчувала їй, але мій чоловік налаштований повернути квартиру.

Він стверджує, що тітка Ліда користується моєю добротою, а ми маємо свою сім’ю, яку треба ставити на перше місце. Тепер я розриваюсь. Ми могли б обійтися без квартири, хоча вона і належить мені по праву. Виселяти тітку Ліду – безсердечно. Я перебуваю на роздоріжжі, сумніваюся, кому віддати перевагу і який шлях вибрати. Що б Ви мені порадили?

Leave a Comment