Продавці-консультанти комп’ютерного магазину з нетерпінням чекали їх самого відданого клієнта. Бабуся йшла туди з однією і тією ж метою кожен день

— Доброго дня, — маленька бабуся сором’язливо глянула на чоловіка. Чоловік-консультант середнього віку, в суворій підправленій сорочці з явним невдоволенням на обличчі відірвав погляд від телефону і подивився на милу бабусю. — Ах, це ви, я вас сьогодні вже не чекав. — сказав він подивившись на годинник. — Якщо чесно, я сама не хотіла сьогодні приходити. На вулиці така виснажлива спека … мені дуже важко пересуватися. Дихати нічим, але я подумала, що якщо пропущу один день — далі доведеться наздоганяти, буде складно. Ось я і тут. — сказала збентежена старенька, в руках мнучи старі окуляри, з правого боку яких була перемотана синя ізолента. Чоловік встав з місця і попрямував в інший кінець магазину. Старенька квапливими кроками пішла за ним. Він вибрав найзручніше комп’ютерне крісло для бабусі. Вона видерлася на крісло і підправила поділ блакитного плаття, потім знайшла в сумочці дві карамельки і простягнула чоловікові, червоніючи: — Візьміть, будь ласка, Павло. Одна для вас, друга для Дениса.

Чоловік награно, але широко посміхнувся і забрав дві маленькі карамельки своєї гігантської (в порівнянні з бабусиної) рукою. — Спасибі вам велике, я потім з’їм добре? До речі, Дениса немає. — А чому, що з ним трапилося? — З ним все добре. У нього відпустка зараз, але я передам ваше частування, коли він повернеться, він буде дуже радий цьому. Відповідь бабусю влаштувала. Потім вона зняла зі своєї голови сонцезахисну крислату шапку, поправила волосся і смирно сиділа, поклавши руки на коліна. Чоловік одягнув їй на голову великі навушники і ввімкнув великий екран перед нею. По схвильованому обличчю бабусі він зрозумів, що звук уже йде в навушниках і почав перемикати на потрібний канал. Серіал почався. Жінка на півтори години з головою поринула у світ інтриг, пристрастей, ніжності і підступності. Вона стежила за всіма сценами з неймовірним інтересом, забавно рухаючи головою за кожним рухом, що власне дітям і собакам. Втомлений консультант з підсобки приніс для бабусі стаканчик холодного яблучного соку, а щоб ніхто і не надумав порушити її спокій і повернути назад в сірість буднів, поставив по обидві сторони таблички з написом «Обережно! Слизька підлога!».

Leave a Comment