13-Річна Дівчинка Героїчно Врятувала З Поже Жi Чотирьох Братів І Сестру — А Батьки Відмовилися Від Неї

У Закарпатті батьки відмовилися від своєї 13-річної дочки Софії Рознійчук, яка винесла з вогню чотирьох братів і сестру. Тепер дівчинку виховують в Чинадієвському дитячому будинку.Софію нагородили за мужність і героїзм і вона стала лауреатом Всеукраїнської акції «Герой-рятувальник » і отримала нагороду з рук президента України Володимира Зеленського. На відео Софія розповідає, що після пожежі вона жила з родиною на вулиці, а через деякий час її забрали соціальні працівники.

Однак молодших дітей батьки забрали з дитячого будинку, а Софію вирішили залишити.Дівчинка також говорить, що в майбутньому мріє стати рятувальником. Їй вже подарували костюм пожежника. Відзначимо, що маму Софії вже позбавили батьківських прав. Соцпрацівники також звернулися до суду, щоб і у батька Софії забрати права на дитину. Відомо, що чоловік живе зі своїми молодшими дітьми, яких сім осіб, і новою дружиною, а мати — у Вінниці, вона також відмовляється бачитися з дочкою.

Начальник Служби у справах дітей Рахівської райдержадміністрації Олена Кокіш розповіла, що вони півроку шукали батька Софії, щоб він прийшов до дівчинки в дитячий будинок, але той поїхав до Києва. Інших дітей виховує мачуха Софії. Чиновниця також додала, що раніше батько змушував Софію жебракувати. Олена Кокіш також додала, що коли Софія потрапила в дитбудинок, вона не вміла писати і читати. Зараз вона освоює шкільну програму на рівні другого класу, хоча за віком вона повинна вже вчитися в 7 або 8 класі.

Leave a Comment