Ми Кyпили Нові Меблі, А Старе Ліжко Захотіли Просто Віддати Задарма Будь-Кому. Але Ми Дуже Скоро Пошкодували Про Це

Я досить забезпечена жінка. Сама заробляю добре, та й чоловік багато років має прибутковий бізнес. Тому так виходить, що ми досить часто позбавляємося від старих, але цілком ще придатних речей: одягу, меблів, електронної техніки тощо. Зараз багато майданчиків в інтернеті, де легко і швидко можна це зробити. Але з деяких пір у мене принцип: ніколи нічого не віддаю даром незнайомим або мало знайомим мені людям. Навіть якщо річ мені не потрібна, і я готова її викинути, все одно я прошу хоч якусь плату. Звичайно, не обов’язково гроші це може бути і пара кілограмів фруктів. Хтось скаже, що причина в жадібності. І не помилиться! Але винна тут жадібність не моя.

Кілька років тому, роблячи ремонт, ми вирішили позбутися свого ліжка. Було воно ще на той момент у відмінному стані, просто нам не подобалися її дизайн і невдала конструкція. Виставили оголошення, що віддаємо даром. Через годину лунає дзвінок на мій телефон: Добрий вечір. Ви ліжко ще не віддали? Ні. Ой, добре. А ви його зовсім безкоштовно віддаєте? Так. Тільки вивозите самі. Дуже добре. А можна ми завтра за ним заїдемо? Чоловік на роботі до ранку. Я починаю сумніватися Бажано сьогодні, ми робимо ремонт, і вона нам заважає. Ну, гаразд погоджуюся я, якщо завтра точно заберете, то потримаємо її для вас. Велике вам спасибі!

Падісно відповідає мені незнайомка, ми завтра о 10:30 під’їдемо, вам зручно? Так, домовилися. Не встигла я відключитися, як тут же лунає новий дзвінок. Ще один бажаючий забрати моє ліжко. Ввічливо відповідаю, що вже меблі віддані. За вечір довелося відповісти так не менше 10 разів. Близько 10 вечора у Ватсапі з незнайомого номера приходить мені повідомлення: Ще раз добрий вечір. Вибачте, що так пізно, ми домовлялися на завтра, що заберемо ліжко. Так, добрий. Слухаю вас. Ви не могли б сфотографувати ліжко збоку, щоб я могла краще його розгледіти? На сайті не дуже добре видно. Ліжко у відмінному стані, ми користувалися ним півтора року.

Ніяких вад на ньому немає. Добре, зараз зроблю. Вам з якого боку? З обох, якщо можна. Роблю фото, відсилаю. Хвилин 20 тиша. Потім приходить повідомлення: Ліжко мені ваше сподобалася. Скажіть, а ви більше нічого не віддаєте? Меблі цікавлять. Може ще щось є у вас непотрібне? Мені так незручно у вас питати Ні, у нас тільки ліжко. Ви пошукайте на сайті, там багато чого даром віддають. Так, я бачила, але там не такі хороші меблі, як у вас. Та й зайві гроші за різні маршрути туди сюди платити не хочеться, адже ми наймаємо вантажну машину. Або ви оплачуєте доставку самі? Тут я впадаю в певний ступор, але все таки відповідаю:

Ні, дівчина, ми нічого не оплачуємо, ми тільки безкоштовно віддаємо дороге ліжко в хорошому стані. Ясно. Гаразд, тоді до завтра. На наступний ранок ми знову списуємося, я даю точну адресу. Отримую здивоване запитання: А номер вашої квартири навіщо? В сенсі? Щоб Ви зайшли і забрали ліжко. Так ще і спускати самим треба? У мене чоловік один, вантажника ми не наймали. Гаразд, попросимо сусіда. Я промовчала. Чекаємо їх. Через 20 хвилин вона пише: Газель вантажну викликали. Так дорого вийшло, 1 тисяча, може, складетися з вами навпіл? Ми віддаємо безкоштовно, проблему доставки вирішуєте ви! Ну, хоча б 200 рублів дасте?

Адже вона у вас не нова, ви їй користувалися. Дівчина, ви це серйозно? Ви вважаєте, що я повинна вам заплатити за те, що користувалася своїм ліжком? Якщо не хочете забирати його, я іншим віддам. Та кому потрібне ваше старе ліжко? Так ведете себе, ніби нову річ віддаєте. Прощавайте Не потрібні мені ваші речі б / у шні. Чоловік посміявся, а я розлютилася. Після цього випадку я зрозуміла, що від халявщиків треба захищати себе. Нахабству і жадібності їх немає меж. І тепер я завжди продаю (нехай і за скромну ціну) річ, яку готова віддати безкоштовно або викинути. Це просто мій спосіб відсіяти жадібних і токсичних людей.

Leave a Comment