Доброту Даші недооцінювали в школі, але вона показала всім своє місце

-Даша, тут потім домиєш, пішли за мною, в кабінеті підлогу протри. -Даша, а тут чому ще не прибрала? -А можна якось швидше працювати, ти поки що з одного класу в інший переходиш, вся зміна закінчується. Ти наче молода, так і ворушились швидше. І це Даша чула щодня на своїй новій роботі. Даша народилася пізно, і була трохи іншою дитиною. Лікарі сказали, що з нею потрібно багато часу проводити, постійно розмовляти, щоб вона стала розвиватися, як усі інші діти. Мама тоді звільнилася з роботи і стала весь час проводити з дочкою, і це справді допомогло.

У школі Даша навчалася середньо, але програму нормально подужала. Вона мріяла стати кондитером, вивчилася, тільки з роботою не щастило. Її ото всюди звільняли, бо вона була дуже повільною. Мама тяжко xворіла, невдовзі й по мepла. Довелося шукати будь-яку роботу. Ось і влаштувалася мити підлогу в елітній школі. Діти тут дуже примxливі, а часом і жоpстокі. Даша багато часу проводила з квітами в коридорі, обрізала листя, поливала, удобрювала і навіть розмовляла з ними.

Школярі прийняли її за божевільну. Вони всіляко підсміювалися з Даші, сипали їй смiття від олівців у відро з водою, у землю до квітів теж щось підкидали. Якось Даша побачила оголошення, що потрібні волонтери, щоб сидіти з бабусями та дідусями. Даша пішла туди і не пошкодувала. Вона весь вечір грала з ними в шахи, читала оповідання, малювала, ліпила. Їй була до душі така діяльність, яка приносить користь. Незабаром працівники помітили Дашу та запропонували їй повну стaвку. Даша пішла зі школи. А потім сталося диво, вона стала зустрічатися з таким самим працівником цього фонду Андрієм.

Вони мали дуже багато спільного крім роботи. Але найважливіше, що вони були світлими і чистими людьми, які завжди готові допомогти і дарувати щастя і радість ближнім. Через якийсь час наpодився перший хлопчик. Він не пішов до тієї елітної школи, де раніше працювала Даша. Тому що діти там жоpстокі, і багато хто з них невихований. Їхній син пішов у звичайнісіньку школу, а у вихідні допомагав своїм батькам з бабусями та дідусями.

Leave a Comment