Колись вона була популярною, але слава – штука мінлива.

Телефон заспівав об одинадцятій годині вечора. «Саша! Ти зобов’язаний мені допомогти!» — пролунав голос Алли, по ходу п’яний. Виховання не дозволило мені обірвати її дзвінок, що спізнився. Довелося слухати. Алла хотіла прочитати себе зі статті, написаної мною. Навіть теми пропонувала. Перша — створюваний нею клуб світських левиць, де вони під пінисте вино спілкуватимуться про прекрасне. Другий — «Можна про мій сkaндал із Лялею написати.» — з пристрастю говорила Алла. Третя, четверта… «Ти ж сьогодні наймодніший журналіст, — умовляла мене вона, — твоя стаття змусить про мене заговорити, і я зможу повернутися…» Коли чоловік Алли давно дав їй відставку, світське суспільство повільно, але впевнено відторгло її. А найкращі подруги уникали не лише зустрічей, а й розмов по телефону.

Алла псиxовала, мучилася, ревіла як білуга, а потім поїхала років на п’ять на Гаваї. Благо колишній у rpошах їй не відмовив. Після повернення захотіла знову повернутися у світ, поза яким їй життя було не миле. Таких «великомучениць» мені відомо достатньо. Був час, вони виблискували за рахунок щедрих вливань чоловіків, тат або папиків. Зачинали спа-салони, картинні галереї, клуби, парфумерні марки… Таке бізнесом не було, бо працювало на збитки. Зате в глянцевих журналах поряд з фото красувався напис «Власниця клубу…» Але папики заміняли їх на молодших, чоловіки кидали, батьки йшли з життя. І дівчата ставали непотрібними. На пальцях однієї руки можна перерахувати тих, які змогли встати на ноги, не пропустивши моменту, коли була підтримка чоловіків. Інші так чи інакше коптять небо, за умови, що коханці-чоловіка їм щось залишили на життя. Намагаються виплисти рахунок пластичних операцій, накачаних губ, лізуть в об’єктиви…

Але, зазвичай, вид їх жалюгідний і смішний. Світським левицям нульових уже за сорок. Їм залишилося тільки бухати і нагадувати про себе дріб’язковими сkандалами, які на слуху лише з годину і цікавлять лише таких самих лузерш… Виходячи з вищевикладеного, Аллі я відмовив. Чемно сказав, що на її теми писати не буду і взагалі мені хочеться спати. Вона образилася. Ну вибач, подруго. Ти проґавила свій шанс.

Leave a Comment