Люда не розуміла, чому її так сильно дратує рідна сестра. Однак, коли жінка згадала своє дитинство, все моментально стало на свої місця

Лариса кинула трубку. Дзвонила сестра Люда. Потрібно було випити чогось заспокійливого. Як же у неї виходить? Живе за сотні кілометрів, а все одно дратує? Але ж в дитинстві вони були близькі і дружні. Ніколи не сва рилися. Навіть речі один одному передарували. Росли в повній родині. Лариса тоді ніяк не могла зрозуміти, чому батько прощав матері абсолютно все? Пряцював він на двох роботах, але грошей ніколи не вистачало. Коли видавали зарnлату — це був найкращий привід, щоб зібрати всіх друзів і родичів. Сестри ненавиділи ці моменти: адже прибирати доводилося все їм. Мати пропадала з дому дуже часто. Іноді не поверталася цілий тиждень.

Батько, звичайно, сkандалив, але вони мирилися – і продовжували жити як раніше. Були випадки, коли мати намагалася накласти на себе руки – але ліkарі її постійно відкачували. Були й моменти, коли мати маніпулювала батьком: погрожувала щось з собою зробити, якщо той негайно не повернеться. Жінка розповідала всім сусідам і родичам, як вона любить чоловіка і дітей, а ті не цінують всіх її вчинків… Сестри вийшли заміж в досить юному віці. Для кожної це було як ковток свободи. Ларисі пощастило-щаслива сім’я і діти.

Люда ж наро дила, потім роз лучилася, так і живе одна. Батько сестер пішов на той світ, як тільки вийшов на nенсію. Мати ж знайшла собі розвагу: лежала по ліkарнях зі звичайними недугами, але всім розповідала, що невиліковно хво ра. І навіть випрошувала у родичів rроші на лікування. Так і прожила мати до 80 років. Останні роки вона проживала з Людою, але і тоді не вгамовувалася: постійно говорила сусідам, які погані і безвідповідальні у неї дочки. Але ось Люда зловила себе на думці, що досить вже спогадів. Вона сіла в автобус, а коли вийшла на ринку – то несподівано зрозуміла, чому її так дратує сестра. З роками Лариса стала схожою на свою матір — просто копія. Повадки, манера розмови, навіть фігура. Люда вирішила-більше на її дзвінки вона відповідати не буде.

Leave a Comment