Одного разу свекруха заявила: Половина твоєї зарплати — моя. Зрозуміла

Христина вийшла заміж по любові.У 19 років шлюби завжди по любові, навіть якщо здається інакше. Та й Юрка її був юним пустуном 22 років. Парочка була впевнена, що шлюб їх протримається багато років, і кожен з днів буде щасливим. Але доля немов сміялася над хлопцями.Первісток у них з’явився швидко, вони і не відкладали. Але його народженню раділи всі.Раділи дідуся, адже хлопчик!Бабусі наввипередки в’язали шкарпетки і скуповували брязкальця.
Тільки немає на світі нічого ідеального.У разі Христини, проблема була зі свекрухою. Молода ще жінка, вона розсердилася на невістку. Може, вона ще планувала побути молодою, пожити власним життям. Може, позначався поганий склочний характер. Але вона обожнювала плести інтриги, лаяла всіх, щоб потім втішати кожного і залишатися гарною на чужому тлі.

Христина до пори не помічала її витівок, у неї була власна квартира, що дісталася від бабусі. Тому вони з Юрочко відразу зажили окремо, не сильно-то впускаючи батьків на свою територію.Нічого з них не тягнули, не вимагали і залишалися в своєму праві вирішувати, кого пускати в гості і до кого ходити. Обходилися власними заробітками, але в декреті стало складніше: на роботу в перукарню молода мама виходити не могла. Хіба що разово, іноді. Довелося їм спиратися на Юркові.Він справлявся, швидко робив кар’єру, моментально залишив в минулому звичку валяти дурня. Христина ж, тільки-но дитина почала залишатися з бабусею, намагалася працювати в міру можливості, і Юрці стало легше.Ненадовго.Відсвяткували три роки синочку, коли маму занудило. Думала отруїлася, але немає — токсикоз.
Чоловік був у захваті, а ось Христина не дуже. Вагітність була складна, лежати і лежати. Тут не тільки в салон, тут не завжди можна пол дома помити.

Свекруха ніби сказилася.Ні, вона вела себе пристойно на людях.Мило посміхалася, норовила погладити живіт.Але постійно заявляла, натякала, повчально розповідала про знайомих. Зміст зводився до одного: безвідповідально, вистачить відпочивати, у чоловіка шия не залізна.Христина закипала: дитину вони хотіли, на аборт вона йти і не думала. Чому свекруха її гризе без кінця? Вона настільки посварилася з Юркіною мамою, що та відмовилася розмовляти із норовливою невісткою.Христина ж хихотіла: от би до кінця терміну так …Але раптово мама стала шовковою.Христина думала, що Юрка поговорив.Але той і сам не розумів зміну курсу.А мама забула образи, стала приносити гостинці:» Ух ти, заслужила «- здивувалася невістка.На жаль ні.Просто у мами дозріла чергова пропозиція:»Христиночка, а навіщо тобі квартира в місті, та ще така велика? Її потрібно продати, побудувати на ці гроші будинок, і ми там разом поживемо ».

Про будинок невістка була в курсі: будували його давно. Проект вибрали з розмахом — і свекруха трясла з Юри кожну вільну копійку. Туди вже ухнула і їх передбачувана машина, і поїздки на море, і навчання самої Христини. Своїх грошей вона в це будівництво не віддавала, але що з того? На них доводилося жити. У подружжя все виходить навпіл, як не крути.Але вплутуватися більше колишнього вона не бажала, тим більше, оселитися з мамою.Після другого декрету наполеглива молода жінка вийшла на роботу. Вона не втратила кваліфікацію, стежила за новинками, знаходила час на курси і знайшла відмінне місце. Спочатку клієнтів було мало, але незабаром її графік забився настільки, що довелося підвищувати ціну. Загалом, дівчина почала заробляти пристойні гроші.Свекруха як і раніше тягнула з Юрки майже всю зарплату, але Христина заробляла втричі більше. І не давала свекрусі ні копійки. Вкладала в будинок, в сім’ю.
Стежила за харчуванням.

Змінювала меблі.А свекруха раптом зажадала у неї половину зарплати для майбутнього будівництва.Але, втомлена від голодних років, молода мама не збиралася відмовлятися ні від наряду, ні від догляду за собою на користь тієї, що намагалася позбавити її від другої дитини. Замість цього вона почала збирати на відпустку.Сума на шикарну відпустку в Єгипті накопичилася за рік. Така, щоб відмінний готель, екскурсії, корисні процидурки і покупки …
Але гроші зі скарбнички раптом зникли.Христина кинулася телефонувати в поліцію, але її зупинив чоловік.Не дзвони, це мама взяла.Христина хотіла щось сказати, але слів не було. Пауза затягнулася, і чоловік сказав:» Ну, я їй дав … треба сестрі навчання оплачувати. І в будинок опалення треба ».Це називалося крадіжкою, ми обидва розуміли.Я вирушила забирати свої гроші, але нарвалася на відповідь:

Ти ж два декрета на шиї чоловіка сиділа, погань! Ти мені взагалі повинна половину своїх грошей віддавати, адже потім спадок буде! А як мені дочку вчити? »» А я як вчилася? Ніхто для мене грошей не крав, і взагалі не давав. Знаходила можливості ».Отримавши ляпас, дівчина притихла. Пообіцяла звернутися в поліцію і пішла …Гроші свекруха так і не повернула, в поліції нічого не вдалося довести. Чоловік проти матері не пішов.У відпустку вони все ж з’їздили, правда скромно, виключно заради дітей. Мама в їхнє життя більше не лізе. Але і довіра в парі пропала. Чи повернеться назад — поки що велике питання …

Leave a Comment