«А я знаю, що твій чоловік з вами не живе, він щовечора навідується до моєї сусідки Каті». І заявила колега без всякої прелюдії.

«А я знаю, що твій чоловік з вами не живе, він щовечора навідується до моєї сусідки Каті». І заявила колега без всякої прелюдії Прийнято було вважати, що у Тані хороша, дружня сім’я – відданий і люблячий чоловік, красуня і розумниця дочка. Живи і радій. Але не все було так гладко, як здавалося з боку. За останній рік сімейні чвари з приводу і без стали нормою настільки, що, коли Таня наполягла на роз лученні, чоловік її був вельми здивований. Але не більше того. Він не намагався її повернути, або вибачитися, або просто обговорити те, що трапилося. Його, здавалося, все влаштовувало. Поширюватися про роз лучення з чоловіком Таня не любила, особливо на роботі.

Працювала Таня в жіночому колективі і не хотіла давати привід для перемелювання її кісточок. І все ж колеги не могли не помітити, що з деяких пір Таню чоловік більше не привозить на роботу, стали задавати питання. Таня жартувала, потім довелося сказати, що не все у них гладко, але поки вони живуть разом. І ось одного разу чоловік їй подзвонив і запропонував зустрітися, сходити куди-небудь разом. «Разом, всією сім’єю?» — уточнила Таня. «Ні, тільки я і ти», — відповів він. Таня не знайшла, що сказати і обіцяла подумати. Минув вже тиждень, а вона все ще думала. Звичайно, після стількох років спільного життя, порожнеча від розриву з чоловіком була відчутна, але про сварkи вона теж не забула… Про все це Таня міркувала на біговій доріжці, коли на сусідню доріжку піднялася колега і помахала їй.

Таня кивнула у відповідь. Потім вони поговорили про те, про се. І раптом, без всякої прелюдії, колега заявила: «А я знаю, що твій чоловік з вами не живе, він щовечора навідується до моєї сусідки Каті». «Катя повідомила?» — уточнила Таня. «Ні, просто я бачу його машину у дворі». «Так, ти права. Але він вільна людина, може зустрічатися і з Катею, і з Оленою, і з ким завгодно». Тут до колеги підійшов її тренер, і Таня, скориставшись цим, пішла. Першим поривом було зателефонувати чоловікові і виплеснути на нього весь негатив від недавньої бесіди. Але потім вона обсмикнула сама себе, адже вони в роз лученні і чоловік, дійсно, може зустрічатися з ким хоче, будувати нові відносини. А може відносини з цією Катею не такі вже нові? І навіщо він пропонував їй зустрітися? Пройшов ще один тиждень, а Таня так і не могла визначитися, як їй вчинити…

Leave a Comment