Жінка Забезпечила Сім’ю Сина Всім Необхідним, У Тому Числі Й Трикімнатною Квартирою В Хорошому Районі, Але Коли Вона Обіцяла Оплатити Навчання Онука, Але Не Потягла, То Син Із Невісткою Не Змогли Пробачити Їй Це.

Як написав класик: «Всі щасливі сім’ї схожі одна на одну, кожна нещаслива сім’я нещаслива по-своєму». Моя розповідь про одну «нещасливу» сім’ю. Хоча, багато хто, хто знайомий з цією історією, просто знизують плечима і повторюють (хай і не слово в слово, але дуже схоже за змістом) написане іншим письменником: «Мені б ваші турботи, безтурботні ви ідіоти». Коротше, у чому суть? А суть банальна до неподобства – невістка незадоволена свекрухою. «Таке суцільно і поруч!» подумає той, хто читає ці рядки. Таке, та не таке. Особливе.

Ось скажіть, чи має право невістка бути незадоволена свекрами (свекруха і свекор — «чоловік і дружина — одна сатана»), якщо ті забезпечили її та її сім’ю своєю трикімнатною квартирою покращеного планування у столиці? Якщо свекруха, зовсім не скуплячись, виділяла кошти дітям та онукам? А якщо свекруха ще й обіцяє залишити свою чотирикімнатну квартиру у сталінських висотках онуку у спадок? Багато хто скаже: «Та таку маму, бабусю, свекруху, тещу, треба на руках носити!» А ось невістка незадоволена. Чому? А все тому, що жаліслива бабуся не раз і не два заявляла синові та невістці (як і дочці та зятю): — Ну і що, що онук (або онук) отримав трійку!

Виділю я їм кошти на nлатне навчання в університеті. Нема чого їм горбатитися над книжками, нехай гуляють поки що молоді, встигнуть ще намучитися. А то дивишся на нинішніх школярів із їхніми рюкзаками набитими. Таке відчуття, що гори скорити зібралися. Бабуся дотрималася всіх своїх обіцянок у питанні навчання онуки (дочки своєї дочки). Більше того, коли та закінчила університет і зібралася заміж, то бабуся сnлатила за весілля і подарувала молодятам однокімнатну квартиру. А от коли того ж року онук (син її сина) готувався вступати до університету, то виявилося, що бабуся не розрахувала сили, і коштів, щоб сплатити за навчання онука в неї не залишилося. Ось цією обставиною і незадоволена невістка. І скиглить, і скиглить. Хоча і вона, і її чоловік отримують солідні зарnлати, і можуть оnлатити навчання сина самі. Але ж бабуся обіцяла…

Leave a Comment