Бабуся налаштовувала онучку nроти майбутнього братика. Дійшло до того, що дівчинка не хотіла, щоб братик з’явився на світ.

Якось до мене підбігла донька та сльо зами на очах просила залишити її вдома. Я не відразу зрозуміла, що вона має на увазі. А потім зрозуміла і мені стало ніяково. Свекруха налаштовувала дочку проти майбутнього братика. Вона сказала їй, що коли він наро диться, ми з чоловіком від доньки відмовимося. — Мам, це ж правда? Ви любите мене, так? – нлакала дочка. Я намагалася її заспокоїти. Алісі було 5 років. Вона давно просила сестричку чи братика, щоб їй було не нудно. Але все зіпсувала свекруха.

Коли вони з Алісою гуляли, то свекруха їй сказала: — Аліс, ти ж знаєш, що коли наро дитись братик, то ти переселишся жити до мене. Тому ти маєш обрати іграшки, які захочеш із собою забрати. — Це не правда, мама з татом мене люблять. Вони мене тобі не віддадуть. — Здивовано відповіла їй Аліса. Коли донька переказувала мені розмову з бабусею, то мені дуже хотілося подзвонити і поставити її на місце. Яке вона мала право так розмовляти з моєю донькою. Я обійняла Алісу. Ми довго розмовляли один з одним. Я її переконала, що ми її любимо і ніколи нікому не віддамо.

— Знаєш, твій майбутній братик найщасливіша дитина на світі. Тому що в нього буде така розумна та красива сестричка, як ти. Ти ж його любитимеш? — Звичайно. Я захищатиму його і гратиму з ним. «Я навчу його стріляти з рогатки», весело говорила мені Аліса. Я нагодувала дочку і поклала її спати. Коли повернувся чоловік, то я з ним серйозно поговорила про його матір.

Він чекати ранку не став, одразу зателефонував мамі. Він попросив її більше не говорити Алісі дурниць і дитину їй ніхто не збирався віддавати. Свекруха була розсерджена. Вона заявила, що більше до нас не приходитиме. — Я до вас із усією душею. Дбаю про Алісу, а ви так зі мною, так? Ну, добре, я більше до вас приходити не буду і за Алісою наглядати не буду. Навіть не думайте просити мене про це. З цього дня ми зі свекрухою не спілкувалися. Вона прийшла лише на виписку до онука. З нею ми помірялися, але більше дітей я не залишала.

Leave a Comment