Чоловік тішився, коли дізнався, що його брат захотів відвідати нас. Але тому, що він зробив на столі, немає пояснення.

Нещодавно брат чоловіка вирішив відвідати нас. Він приїхав без попередження. Брати не бачилися майже десять років. Чоловік дуже зрадів, одразу пішов за покуnками, з дачі привіз вино. Брат приїхав із невеликою сумкою. Вручив мені пакет із гостинцями. Він почав розповідати про себе, свої справи. Я чемно усміхалася. Я зазирнула в пакет — і від побаченого втратила дар мови. Там лежав якийсь старомодний светр радянських часів і прострочений шоколад. Раптом він запитав мене: “Ну що, хазяйко, чим пригощатимеш гостя”. Вечеря була готова. Я накрила стіл.

Він їв з великим апетитом; у мене було враження, що він тиждень нічого не їв. Я дивилася на нього з подивом. Настоянки чоловіка зменшувалися з такою швидкістю, що йому довелося знову і знову відкривати холодильник. Чоловік дивився на мене винним поглядом. Дівер почав мене дратувати. Раптом він подивився на брата і сказав, що не збирається їхати, вирішив лишитися кілька днів. Ця година мені здалася вічністю. Мій чоловік був вражений, по очах було видно, зустріч з братом він представляв трохи інакше. Він говорив безупинно, без пауз — про якісь справи, про машини, про глобальне потепління тощо.

Раптом він спитав мене, а що буде на сніданок, на обід. Я застелила йому ліжко в кімнаті і сама лягла спати, але не могла заснути: думала про нашого див ного гостя. Твердо вирішила поговорити із чоловіком. Вранці я поставила чоловікові умову: або його брат залишає наш будинок, або я вмотиваю до мами. Ми nосварились. Він казав, що це не пристойно: брат приїхав до нього, вони не бачилися стільки років. Я зібрала свої речі та поїхала до мами. За два дні чоловік приїхав за мною, вибачився. Виявляється, його милий брат привів до нас у будинок якихось незнайомих людей, коли чоловік був на роботі. Коли повернувся, вигнав брата із товаришами по чарці. У чоловіка тепер немає бажання спілкуватися з ним, у мене – тим паче.

Leave a Comment