Через велику квартиру бабки та діда почалася чергова сварка. Мудре рішення діда врятувало ситуацію.

З відчиненого вікна було чути скандал великої родини. Сусіди вже ніяк не реагували на них. Це було звичною справою. Сім’я була не п’є, вночі вони поводилися тихо. Отже, в поліцію звернутися нема за що. Всі терпіли нескінченні крики. Але так не завжди. Спочатку квартира належала бабі та дідові. Вони спокійнісінько жили, їхня донька вийшла заміж і з чоловіком Олексієм вони оселилися у своїй квартирі в центрі міста. Потім народилася внучка Оленка. Поки Альона ходила до університету, бабка захворіла. За нею потрібен був догляд, тільки дід працював постійно. Вирішила донька зі своїм чоловіком Олексієм тимчасово приїхати за бабусею наглядати. А їхню квартиру здали в оренду. Ось так і влаштувалися, і бабуся під наглядом та від квартири гроші отримують. Оленка тим часом знайшла собі нареченого Романа. Зіграли весілля та переїхали жити у квартиру до Романа.

Правда вона була однокімнатною, але все-таки окремо. І тут батько Оленки-Олексій вплутався у тренінг особистісного зростання. Вбухав туди всі гроші, і сім’я влетіла у великий борг. Навіть збиралися квартиру у центрі продавати. Тут ситуацію врятуй сам Роман. Він був співзасновником такого тренінгу, тому вибачив батькові Олени великий обов’язок. Але Олексій все одно відчував себе боржником, тож почав копити гроші, щоб віддати в сім’ю доньки. Тим часом Роман із Альоною зайнялися ремонтом своєї квартири та тимчасово переїхали до бабусі з дідусем. Після ремонту вони здали квартиру в оренду та отримували такі ж доходи, як їхні батьки від своєї квартири у центрі. Але тут Роман став почуватися єдиним господарем великої квартири. Дід вирішив поставити його на місце: -Ти тут особливо свій характер не показуй. Квартира взагалі моя, тож мовчіть тут усе. -Як це твоя, то я її отримала від компанії.

А ти собі вже приписав, — почала обурюватись баба -Твоя? Ну і вали до своєї компанії! -Олексій винен мені велику суму, а те, що я її не вимагаю, ще не означає, що все забуте, — нагадував Роман. Олексій не міг терпіти такого приниження і на накопичені гроші купив Романові машину. Але той навіть не зволив свою дружину Олену відводити у справах, чи бабусю до лікарні, чи маму Олену на роботу. І на цьому ґрунті щодня були скандали. Всі один на одного кричали. Дід знову не витримав і почав: -Все, вистачить у цей готель грати. Кожна сім’я має свою квартиру. Не розумію, що ви у нас на шиї сидите? Ідіть у свої будинки та будуйте сімейний затишок. Все, розбігайтеся. Після речення діда всі замовкли. Через два місяці сім’ї роз’їхалися. У квартирі діда та бабки настав спокій та спокій. Так, родичі стали більше тішити, може, теж заспокоїлися.

Leave a Comment