Петя як завжди пішов на заняття, але вчителька не відчиняла двері і навіть не відповідала на дзвінки. І Петя вирішив дізнатися у чому справа

Хочу вам розповісти історію про сусідського хлопчика з чистим і хоробрим серцем. На перший погляд, він звичайний школяр, який навчається у восьмому класі. Коли я дізнався про цей вчинок, був вражений і захоплений його героїзмом. Петя добрий хлопчик, але ніколи не відзначався своєю успішністю. Швидше, він був трієчником, ніж відмінником. Особливо якщо говорити про математику. Іноді він навіть отримував двійки з цієї теми. Його вчителькою з математики була Катерина Олексіївна. Вона ніяк не розуміла, чому їй не вдається пояснити логіку математики Пете, адже вона вважається гарною вчителькою, і досі не було жодного учня, кому б вона не навчила розбиратися в цій науці. Вчителька була дорослою та самотньою жінкою.

Жила вона у сусідньому будинку, тому батьки Петі попросили їй позайматися з хлопчиком вечорами, щоби він не відстав від однокласників. Жінка погодилася. Двічі на тиждень вечорами Петя ходив до неї. І ось, чергової п’ятниці, Петя зібрався на заняття, але вчителька не відчинила йому двері і навіть не відповідала на його дзвінки. Пете це здалося див ним. Він всю ніч не спав і чекав ранку. Мав план. На ранок, поки всі спали, він забрався в гараж батька, забрав звідти інструменти та попрямував до вчительки. Після кількох спроб він нарешті впорався з дверима і зайшов у квартиру.

Тиша. Петя зайшов у ванну кімнату, де світло було увімкнено, і виявив вчительку, що лежить на підлозі, непритомна. Хлопчик не розгубився. Спочатку перевірив її пульс, потім поставив під носа вчительки маленьке дзеркальце і побачив, що вона ще дихає. Він швидко викликав швидку та її відвезли до лікарні. У вчительки виявили перелом у шийному відділі хребта. Якби не її недолугий учень, вона б nомерла. Батько Петі полагодив замок квартири вчительки, і лаяв сина за його самодіяльність. Але в душі батько був гордий. За кілька днів Петя з квітами в руках вирущив у ліkарню до вчительки. Вона віддячила йому і сказала, що він має великий талант. Тільки це проявляється не в добрій успішності, а в його чистому серці, співчутливості та хоробрості.

Leave a Comment