Ми прийшли познайомитися з рідними мого нареченого, ні з того ні з чого тітка почала лаятися з моєю сестрою при всіх, і ось що з цього вийшла.

Артур зробив пропозицію Томі, молодшій сестрі Ганни, у лютому. При цьому поставив умову, що весілля зіграють улітку, коли приїде його тітка Світлана Семенівна. Тітка у них щось на зразок глави сім’ї. Владна жінка, на великій посаді, яка перебуває в довгостроковому відрядженні за кордоном. Колись Світлана Семенівна була одружена. Але не довго. Годика два. Роз лучилася, своїх дітей завести не спромоглася, тому Артур був її єдиним спадкоємцем. Вся сім’я нареченого танцювала під дудку тітки.

Ганні тридцять шість років, з них заміжня десять років, у неї росте дочка Катя. Славна, життєрадісна дівчинка. З тих, про кого говорять шибеник у спідниці. Займається футболом. За словами Ганни, батьки Артура, всі мізки її сестрички прополоскали одами на честь Світлани Семенівни. Вона і на хорошу роботу може порадити, і nроблеми всякі вирішити, і про спадщину квартири. Високопоставлена особа зволила прибути за місяць до весілля. Свати вирішили влаштувати вечір знайомств. Вся рідня Артура та вся рідня Томи була запрошена у гості до Світлани Семенівни. Ганна розповідає, що Світлана Семенівна одразу викликала у неї негативну реаkцію своєю манірною поведінкою.

«Ну мені з нею ні жити, ні дружити. Пару днів спілкування потерплю», — подумала вона. Сіли за стіл. Потекла мирна розмова. Запитання — відповіді, хто чим цікавиться. Якось центром бесіди стала Катя. Про її навчання та інтереси. — Дівчинка має навчатися музики, мов, малювання. Ким вона стане? Та ніким. — стала розголошувати тітонька. – Дівчинка займається тим, до чого лежить душа, – сказала Ганна. — Ми сюди прийшли познайомитись із родичами Артура, а не вислуховувати думку про хобі моєї дочки. — Ясно в кого пішла дівчинка, — удавано зітхнула тітонька. — Таке буває, батьки самі, а дочки зовсім різні. Як добре, Артуре, що твоя Тома не схожа на сестру. Чоловік Ганни встав, кивнув дружині та дочці, і вони пішли. Не попрощавшись… Ганну із сім’єю на весілля не покликали. На догоду тітоньці.

Leave a Comment