Чоловік сказав, що хоче жити «по-чесному» і заявив, що треба розділити сімейний бю-джет. Жінка спочатку образилася, а потім сіла і порахувала. З радістю погодилася — і ось, що вийшло в результаті

Є зараз така модна тенденція — роздільний бюджет. Особливо нова схема сподобалася чоловікам — ніби й одружений, і в побуті обслужений, і обласканий як слід, і їжа гаряча, і простирадла чисті. A грошики — ось вони. В кишені, рідненькі.Вже ніхто не дивується і не ображається, якщо який-небудь Вася запропонує своїй дружині жити кожен своїм гаманцем. Але іноді в цій справі трапляються справжні казуси.Так, наприклад, в приватний будинок до однієї дами намірився оселитися її новий коханий. Начебто люди вже немолоді, обидва не вперше одружені. Зустрічі приносять радість, розлучатися не хочеться, обидва готові з’їжджатися.І ось тут кавалер раптом каже. Мовляв, дорогенька, ми з тобою люди сучасні, давай будувати роздільний бюджет за європейським варіантом. Ти свою половину вносиш в побут, і я свою половину. Всі витрати навпіл.

Жінка спочатку здивувалася, навіщо такі складнощі. Зарплата-то у обох практично однакова, плюс-мінус. A потім підрахувала, подумала, зважила всі за і проти, і погодилася. Тепер ось сидить, думає, як і загальний бюджет дотримати, і чоловіка не образити, і себе не обділити. Вивела для себе такі обов’язкові позиції.- Продаж яєць і овочів зі свого городу буде здійснюватися чоловікові за середньоринковими цінами (a якщо в готовому вигляді, то дорожче)- Користування підвалом з варенням, соліннями і грибочками за окрему плату (можна придбати абонемент зі знижкою)

— Будівництво та архітектура чоловіка, прання його речей і миття за ним посуду, прасування, якщо буде потрібно, їжа на замовлення — згідно спільно встановленими і затвердженими обома прайс-листом, і ніяк інакше- Продукти, що знаходяться в холодильнику на момент приїзду чоловіка, будуть описані та враховані- A ще непогано б записати заздалегідь поточні показання лічильників, включити в загальний рахунок амортизації побутової техніки, і т.д.Відчуваю, велике розчарування чекає любителя європейських стандартів. Хоча якщо брати формальну сторону питання, це ж і є «по-чесному». A така схема, де жінка в обслузі, a грошики — капають, це як раз не по-чесному. Це по-хитрому.

Leave a Comment