Мені здавалося див ним, що чоловік не знайомив мене зі свекрухою. Але коли наша зустріч відбулася, все стало ясно

Коли я виходила заміж за свого чоловіка, він мене весь час захищав від своєї матері. Загалом, я ніколи з нею не спілкувалася близько. Я знала, тільки, одне, що свекруха завжди ставила свою старшу дочку в приклад моєму чоловікові. Я знала, що вона вчилася в інституті, знала, що вона працює звичайним працівником на заводі і що вона заміжня. Чоловік у неї теж з заводу, у них за три роки троє дітей наро дилося. Щоправда, зарnлата з роками, як діти, не зросла. Чоловіка мого з дитинства дратувала поведінка своєї матері. Жінка все життя тикала старим щоденником дочки в обличчя синові, говорила, що вона розумниця – вчиться в інституті. На зло матері, чоловік мій вступив до інституту.

Паралельно з навчанням чоловік будував свій бізнес, а мати продовжувала вихваляти дочку. На відміну від сестри, яка розписалася нишком від рідних, ми з чоловіком грали весілля. Навіть тут свекруха назвала сина спекулянтом: вона вважала, що він не чесно заробляє на життя. Дочка-працівник заводу, ось вона отримує заслужені гроші. Останній раз свекруха приходила на Новий Рік. Чоловіка ще вдома не було, я не знала, як себе вести. Я ж з нею мало знайома, чоловік ніколи не кликав матір додому, вона приходила рідко і без запрошення. Кожен її прихід закінчувався сkандалом. Я стояла біля плити готувала качку. Нарізки лежали на столі у вітальні, свекруха стала нюхати їх.

– Все пахне неприємно, де ви взагалі заkуповуєтеся? Говорила ж брати на ринку у нас. Я промовчала, що я повинна була відповісти їй? Потім я вийшла до неї в вітальню, вона збирала ці пахучі нарізки до себе в пакет. – Ви що робите, Ніна Іванівна? – Як що? Ви цим годувати зібралися мого онука? Не дам! Пізніше я вже забула, що у мене там готується качка, тому що свекруха стала збирати в окремі пакети мої салати. – З ними-то що не так? Теж не ті продукти? Не там куnили? – Буржуї! Зажерлися! Дочка моя святкує за порожнім столом, а ви тут сидите, шикуєте. Совісті у вас немає, навіть не поділилися. Нічого я їй не сказала і чоловікові не подзвонила, не хочу їх лаяти. Залишила все як є. Це не моя проблема: це їхні стосунки, нехай самі вирішують.

Leave a Comment