Я був шоkований, коли моя дочка Ліда мені запитала: “-Тату, а ти знаєш, що іноді під моїм ліжком ховається чоловік?”. Незабаром усе з’ясувалося.

Нещодавно моя дочка стала сkаржитися на те, що боїться темряви. Як і багатьом дітям, їй у темряві марилися всілякі монстри. Я всіляко намагався її переконати в нереальності таких фантазій. Але нічого не вийшло. Нічник теж не доnоміг. Бо світло заважало спати синові, який спить у тій же кімнаті. Тоді я вирішила, що раз впоратися зі страхом в прямому сенсі не виходить, то потрібно дитину просто від нього відвернути.

Я стала їй перед сном розповідати казки, придумуючи їх на ходу. -Ліда, слухай, у кожної дитини є чарівник, який охороняє її сон. Чарівник живе під ліжком. Для звичайного людського ока він невидимий. Він спеціально себе зачаровує, щоб його не знайшли. А то люди, які не вірять в магію, забрали б чарівника досліджувати в своїх лабораторіях, і тоді він не зміг би виконувати свої прямі обов’язки. Так ось, основна функція чарівників – захищати сон своїх підопічних.

Вночі, як всім відомо, активізуються монстри і стародавні чари. Чарівник захищає сон дитини від них. -Чарівники чоловіки? -Ну так… -А хто захищає дорослих? -Дорослі досить сильні, щоб самі справлятися. Донька після казок солодко засинала. Вранці, під час сімейного сніданку, Ліда каже чоловікові: -Тату, а ти знаєш, що іноді під моїм ліжком ховається чоловік? Чоловік див но на мене подивився. А я не стрималася і розсміялася. Потім пояснила йому, в чому справа, сміялися вже разом.

Leave a Comment