Коли до нас додому прийшов друг чоловіка і сказав, що до мене є серйозна розмова, я взялася доnомогти. Але такого повороту навіть я не очікувала

Нещодавно до нас в гості прийшов друг мого чоловіка. Вони посиділи, побалакали, і він заявив чоловікові: -Взагалі-то, я прийшов до твоєї дружини. Я потребую її доnомоги. Чоловік покликав мене. — Тут така справа. Ви знаєте, мій син вчитися у вузі, у другому курсі. Зараз його дівчина, Маша, живе у нас і ходить в школу, в 11 клас. Вони кажуть, що збираються одружитися. А я не знаю, що робити. Ти ж працювала в школі і як педагог, і як nсихолог. Можеш чимось доnомогти? Ця новина була для мене несподіваним, адже їх син розумний хлопець, в школі і в вузі вчитися на відмінно. Його чекає успішна кар’єра, а він… — І у нас такі думки. Ми все перепробували. Див но, але батьки дівчини згодні з тим, що вона переїхала до нас і прийняла рішення так рано вийти заміж. Син каже-люблю і все, і загрожує з’їхати від нас і кинути навчання, якщо не дозволимо їм жити разом.

Я і не хочу змусити його, і не можу змиритися з цим його рішенням. Раз такий самостійний, нехай сам свою сім’ю містить. Чому я саме зараз звернувся до тебе, тому що дівчина загрожує, що подасть на нашого сина в суд, якщо ми будемо заважати їх союзу. Я сказала йому, що сама не компетентна як nсихолог, адже під тиском адміністрації тільки пішла на курси і все. Але ось в технікумі у нас є хороший nсихолог, спробую у неї дізнатися, як можна поступати в такій ситуації. Я на наступний же день підійшла до nсихолога і пояснила ситуації одного. На що вона відповіла: — Підлітки надають великого значення своєму першому kоханню. Вони думають, що це назавжди. А батьки, в силі свого віку і досвіду знають, що лише малий відсоток пар підлітків створюють міцну сім’ю.

Батьки намагаються змусити своїх дітей відмовлятися від цієї любові, самі не розуміючи, що це призведе до зворотного результату, адже заборонений плід солодкий. До того ж дитина перестає довіряти батькові, а це найгірше що може статися у відносинах батько — дитина. Також з боку батьків буде помилкою висміяти або принизити значення любові їхніх дітей, мовляв це не справжня, короткострокова любов, адже це може бути справжнісінькою любов’ю. Тому, я вважаю, що потрібно разом все обговорити. Пропоную вашим друзям запросити також батьків дівчини і разом» сісти » за стіл. Нехай діти дадуть відповідь на питання: як вони уявляють своє подальше життя, як дівчина збирається поєднати навчання і сім’ю, як хлопець збирається утримувати сім’ю? А батьки нехай пояснять їм реальну сторону сімейного життя, без рожевих окулярів, при цьому намагаючись переконати їх хоч трошки почекати, поки дівчина не закінчить школу, а хлопець — ВНЗ. Потрібно прийняти задовольняє всіх рішення. Я запросила друга чоловіка і його дружину до нас на чай і передала слова nсихолога. Завтра їх чекає серйозна розмова з дітьми. Сподіваюся, все налагодиться.

Leave a Comment