«Мамочка, а хто така аусіська» запитала 3-річна Оля, яка ще не розуміла, як її обра зила вихователька

Іноді сонечко в травні починає ображатися з незрозумілих причин. У такі дні, здається, що воно намагається спалити місто, щоб помститися, за звалилися на нього образу. В один з таких днів, втомлена від спеки і тяжкості пакетів з продуктами, Аліна ледь пасла додому. Модні, недавно куплені туфлі, їй безжально натерли ноги, а ручки важких пакетів, здавалося, що хочуть перерізати їй пальці. Кожен крок викликав у неї неймовірні страждання …Разом з Аліною йшла її трирічна дочка, Олечка. У цій крихти був серйозний характер і її в родинному колі вважали цілісною особистістю. Звичайно це може здатися трохи дивним для такого малятка. У Олечки була ангельська зовнішність, яка прекрасно маскувала її крутий характер, а також вводила оточуючих в абсолютна помилка.Сьогодні молода мама була абсолютно збита з пантелику: вся справа в дивних претензії нової виховательки її дочки. Валентина Петрівна, так звали педагога, сказала Аліні …- Ви помічали, що ваша дочка ігнорує оточуючих і відмовляється грати з дітьми, крім цього, вона пропускає повз вуха всі прохання і питання вихователя. Вона відмовляється грати і просто сидить, і дивиться в книги. Якщо я роблю їй зауваження, то вона робить вигляд, що вона мене не чує і просто розглядає книгу далі. Вам потрібно звернутися до лікаря, так як ваша дівчинка аутистки.

Мати не розуміла, чому педагог поставила її дочки такий діагноз, а також чому вона вирішила поговорити про це у присутності дитини. Аліна навіть не змогла нічого відповісти вихователю, а просто стояла і кліпала очима.- Мамочко, а хто така аусіська? — маля зовсім не розуміла значення цього слова, але при цьому вона відмінно зрозуміла, що Валентина Петрівна сказала її мамі щось недобре, бо інакше б мама так не засмутилася.Аліна йшла мовчки. Мати не змогла знайти гідної відповіді виховательці і просто сказала:- У мене абсолютно нормальна дитина, він відмінно ладнає з дітьми на дитячому майданчику, і завжди слухається мене і чоловіка …Педагог стиснула губи і тільки махнула рукою у відповідь, але потім повернулася і додала:- Кожна мати вважає свою дитину нормальним, але я б рекомендувала Вам звернутися з донькою за допомогою до фахівця. — а потім розвернулася і пішла в групу.Мати залишилася в приймальні ковтати сльози. Мовою у Аліни крутилися найрізноманітніші образливі вирази. Захоплена такими думками, Аліна присіла на лавочку біля під’їзду і зняла туфлі. Олечка зраділа тому, що може пограти з дітьми на дитячому майданчику.

«Зараз все чоловікові розповім. Хто дав їй право ставити такі діагнози …»Вона побачила, що до лавочці підходить чоловік. Костик присів на лавку поряд з дружиною. Аліна, заливаючись сльозами, розповіла йому про сьогоднішній інцидент. У молодої людини почали грати жовна на вилицях.- Ну, припини засмучуватися! Ти ж знаєш, на Валентину Петрівну багато батьків скаржаться, я навіть неодноразово це на власні вуха чув, коли Олечку з саду забирав. Тепер прийшла наша черга. Ти ж прекрасно розумієш, що це дурниця.- А якщо вона має рацію? — витирала сльози з обличчя Аліна.Несподівано молоді батьки побачили, як добре напідпитку сусід звернувся до їх дитині, перекручуючи слова:- Добло вечел! Ой яка девоська холосенька? Така масенькій? А у кого такий місенькій-місенькій бантик?Дочка в подиві дивилася на дорослого чоловіка, а потім вимовила чітко і ясно:- Мама, а чому цей дорослий дядько розмовляє, як маленький, він що в дитинстві не навчився? Чи це тому, що від нього пахне недобре?Батькам ледь вдавалося стримувати сміх, поки збентежений сусід йшов додому. Тільки коли він зник в під’їзді, подружжя весело розсміялися. У цей момент всі переживання молодої мами пішли раз і назавжди.Пізніше Валентину Петрівну звільнили за те, що вона некоректно розмовляла з батьками і хамила ім.

Leave a Comment