Чоловік Проплив Два Кілометри, Щоб Врятувати Потonаючу Сім’ю

Житель Нижнього Тагілу, який відпочивав на одному з диких пляжів Анапи, проплив два кілометри від берега, щоб врятувати потопаючу сім’ю.На пляжі Бугазькій коси в декількох кілометрах від Анапи матрац з мамою і семирічним хлопчиком підхопило хвилею і понесло далеко від берега. Врятувати близьких спробував батько сімейства і кілька відпочиваючих на пляжі чоловіків, але їм не вистачило сил навіть доплисти до матраца. На щастя, крики про допомогу почув 33-річний тренер-викладач олімпійської спортивної школи «Юпітер» в

Нижньому Тагілі Владислав Смірнов,який відпочивав в Анапі разом зі своїм сином.«Матрац вже перетворився в точку на горизонті.Схопив окуляри і рвонув. Плив на спині, щоб орієнтуватися по берегу. Згадав весь курс порятунку потопаючих на морі.До мужиків доплив швидко.А матрац відносило далі.Там були дитина і мама.Думати часу не було.Рвонув далі.Через сильні хвилі дістатися до потрапившу в біду сім’ю плавцеві вдалося тільки через двадцять хвилин:доводилося постійно міняти стиль плавання і зупинятися на перепочинок.

Підхопивши матрац, Смірнов почав гребти назад.Тільки в кілометрі від берега врятованих маму з сином і знесиленого батька підібрали рятувальники,Aле сам тренер вирішив доплисти до коси самостійно: не хотів потрапляти на очі зевакам, що чекають на березі.Пізніше з’ясувалося, що мама з сином не вміли плавати: у самого берега вони лягли на матрац, а вітер почав швидко відносити їх далі. «Ні на одному з тренувань я так не викладався. Мораль проста: не завжди поруч виявиться той, хто ризикне своїм життям (я прекрасно розумів, що, швидше за все, пливу в одну сторону). Бережіть близьких і не робіть дурних вчинків ».

Leave a Comment