Мати Діми навіть не дає поїхати у відпустку: їй важливіша нова кухня. Як Оля та Діма втекли із власної квартири…

-Додому можете не повертатися в такому випадку! – крикнула свекруха. Оля та Діма весь рік мріяли про відпустку. І ось така удача-знайшла гарячу путівку на море, разом з готелем. Ціна була прийнятною, тож пара відразу купила квитки. Трирічну доньку вирішили залишити із мамою Олі. Тільки мати Діми, у якої молода сім’я жила, була незадоволена. -Я ж сто разів говорила, потрібний ремонт на кухні. Чим ви думали стільки грошей на море витрачати? -Мам, навіщо ремонт, все й так добре зроблено. А відпочити ми давно хотіли -А ці зелені шпалери мені вже набридли, я теж від них відпочити хочу Такі сварки в будинку вже стали повсякденністю, але раніше все було не так. Коли Оля і Діма тільки-но одружилися, то хотіли зняти квартиру. Мама Діми запротестувала: -Навіщо даремно гроші витрачати.

Живіть у мене, у квартирі три кімнати, вам найбільшу виділю. Тільки живіть у мене, бо я від самотності на стіни лізти почну. Так і вирішили. Спочатку свекруха була тихіша за воду, нижчу за траву. Сама готувала, прибирала, не сварилася. Але Оля розуміла, що просто так жити і не допомагати у господарстві не гарно. Дівчина вирішила допомогти свекрусі, а та почала її вчити: -Не ту ганчірку береш, ця для туалету, а це для решти квартири. Чи то засіб для стекол взяла. Це для дзеркала, а для вікон. Якось мила Оля вікна, та так погано стало, в очах усе потемніло. Вона злізла з підвіконня. Тут свекруха почала її лаяти, мовляв, навіть вікна помити не можеш, а сама на кріслі сиділа і вказувала. Але у Олі були свої причини-виявляється вагітна. Під час вагітності свекруха почала суворо стежити за раціоном невістки. Все давала їй сир, який Оля під час вагітності не переносила: -Не можу я навіть запах переносити.

Мені картоплі та огірків хочеться -Що значить не можу? Тобі за двох думати треба, а ти їж що завгодно. Тепер кальцій потрібний! Оля таємно казала чоловікові, що треба купити з їжі і вночі їла улюблену їжу в кімнаті, щоби свекруха не побачила. А після народження дитини закиди старої жінки тільки збільшилися. Ось і тепер, поки Діма свариться з мамою на кухні, Оля мила малюка у ванній кімнаті. Увечері дружина вирішила висловити все Дімі, що так більше неможливо жити. Діма багато не бачив, весь час на роботі пропадав. -Що ж ти мені раніше не сказала, давно б уже з’їхали Молода сім’я здала квиток на море, а на отримані гроші винайняла квартиру. Навіть незважаючи на те, що квартира, в якій жила свекруха, була власністю Діми.

Leave a Comment