Останнім часом, коли приходжу в гості до сина, помічаю дещо. Незабаром я дізналася, що невістка все зіпсувала.

Мій чоловік завжди якось зневажливо до мене ставився. Він ніколи не доnомагав мені по дому, йому навіть лінь було цвях забити або лампочку поміняти. Я вже не кажу про допомогу на кухні; навіть чай собі не поставить. Посуд складав біля раковини і не доторкнеться, щоб помити… Син ріс, дивився на батька і поступово став повторювати за ним. У дитинстві я не звертала на це уваги, все ж, син був маленький, щоб щось по дому робити. Але мене став напружувати момент, коли син став так само грубо зі мною розмовляти, як і чоловік. Більш того, чоловік сам схвалював таку поведінку. Я вирішила, що сама краще виховаю сина, поки не пізно. Я подала на роз лучення, а чоловік навіть і не переживав.

Через пару місяців знайшов собі нову дружину і створив з нею сім’ю. Про мене з сином він просто забув. Поки хлопчик був маленьким, я почала поступово йому пояснювати, що його поведінка була неправильною. Все ж вдалося мені зробити з сина справжнього чоловіка. У першому класі він вже сам заправляв за собою ліжко, міг мамі ввечері зварити смачного чаю, зробити собі на сніданок яєчню, сам робив уроки. А найголовніше — він шанобливо ставився до мене. Зараз син вже дорослий, нещодавно одружився на прекрасній дівчині. Я знаю її маму, раніше працювали разом. Так що-сім’я вихована і скромна. Але я стала помічати: коли приходжу в гості до сина, що невістка його надто турботлива.

Вона буквально нічого не дає синові моєму робити по дому, а сама бігає туди-сюди. Я вказала невістці на її помилку, що краще не звалювати все на свої плечі. Але вона все намагалася справити враження на свого новоспеченого чоловіка. В останній рік син зовсім злінився. Він більше не миє за собою посуд, йому немає діла до готування. Хоч лампочки в будинку змінює — і на тому спасибі. І тут невістка заявляє, що вона ваrітна. Проходили місяці, вона стала менше робити роботу по дому, тільки ось помічника так і не з’явилося. Все вже, син звик, що дружина його все помиє, приготує. А тепер він в минулі позиції турботливого чоловіка повертатися не хоче. Ось дзвонила мені невістка і сkаржилася на мого ледачого сина. А я їй сказала, що сама винна, я її попереджала.

Leave a Comment