Друг покликав мене і сказав, що сумнівається, що він батько дитини, після моїх слів, йому мало полегшати, але трапилося все навпаки

У мого друга Сергія наро дився син. Через тиждень після виписки дружини з сином з nологового будинkу він зателефонував мені і попросив зустрічі для серйозної бесіди. Він був дуже стурбований тим, що його син не схожий на нього. Як батько зі стажем, я йому пояснив, що риси дитини прийдуть у норму за тиждень інший. Потрібно лише потерпіти. Але Сергій ніяк не заспокоювався. Залишилося провести тест на батьківство. У двох із моїх друзів, практично одночасно, з різницею на день, наро дилися діти. Самі розумієте, що такого приводу для святкування упустити не можна було.

Ось ми й зібралися шестеро друзів, двоє з яких новоспечені татусі, відзначити таку визначну подію. Піднімали тости і за малюків, і за їхніх матерів, звичайно, за батьків. Через день Ігор із Сергієм забирали дружин та дітей із nологового будинkу. Прикрасили автомобілі, придбали шикарні букети для дружин та повітряні кульки для дітей. Декілька днів від Ігоря з Сергієм ні слуху, ні духу. Напевно, від дітей і дружин відірватися не могли. Вчора, зранку, мені зателефонував Сергій. Сказав, що є важлива розмова та попросив про зустріч. У його голосі чулася тривога. У мене цього дня дружина з дітьми поїхали до мами. Удома я був один, найкращого місця для бесіди тет-а-тет було не вигадати, і я покликав Сергія до себе в гості. Приїхав. Розповів про свої підозри. Я кілька хвилин плескав на нього очима — не міг зрозуміти, він це зараз серйозно?

А потім розреготався. Вся його проблема полягала в тому, що син не схожий на нього. Ні носом, ні очима, ні овалом обличчя. — У тебе бувало так, що на ніч багато води вип’єш? — питаю я його. — Бувало? Ось. А наступного ранку ти себе в дзеркалі бачив? Малюк дев’ять місяців жив у воді, як ти думаєш, чи вплинуло це на його зовнішність? Вплинуло. Тому він зараз опухлий та червоний. Потерпи трохи. Скоро його обличчя прийде в норму, і ти побачиш схожість. Я ще довго його переконував. Але, бачачи, що все без толку, сказав: — Зрештою, якщо сумніваєшся, зроби тест на батьківство. Сергій пішов, а я подумав: «Краще б Сергій потерпів тиждень, інший. Сам переконається на власні очі. А якщо зараз вимагатиме тесту, то цим образить дружину».

Leave a Comment