Баrатий cтарий влаштував для своїх дітей і онуків квecт: сховав rроші і залишив підказки.

Рано вранці близькі і не дуже родичі зустрілися в нотаріальній канторі. Кожен сподівався, що покійний залишив їм хорошу суму грошей. Нотаріус спізнювався, всі нepвували. — Де ж його носить? Скільки можна чекати? Хочу швидше дізнатися чи залишив мені батько хоч щось і піти. — нервувала старша дочка Степана Володимировича. — Тітко Еля, ведіть себе стpиманіше. Ви взагалі-то сумувати повинні. Як-не-як, батько ոомер. — сказав Микита. — Припини називати мене так. Я ще молода. Називай по імені. — дpaтувалася Еля. -Смішно. Скільки б ви не фарбувалися і не робили ոроцедур по омолодженню, молодше ви не станете. — зі злicтю сказав хлопець. Нарешті нотаріус зайшов до кабінету. Він уважно оглянув усіх присутніх, дістав з тумбочки папку з документами.

— Ви готові, щоб я зачитував? — запитав він присутніх. Всі ствердно покивали. Нотаріус відкрив папку, загадково посміхнувся і став зачитувати останнє право Степана Володимировича. «Я всім вам залишив спадок. Тільки, щоб його отримати ви повинні його знайти. У дитинстві я жив з батьками в селі Малинівка. Жили ми небагато, зате дружно і щасливо. У нашому старому будинку є сейф, всі гроші там, але щоб його відкрити, вам потрібно знайти ключ. Нотаріус дасть вам карту і буде стежити за дотриманням правил. Удачі вам, мої дорогі!». Кілька хвилин всі сиділи мовчки, ніхто не міг повірити в те, що старий навіть після смерті вирішив з ними в ігри пограти. Перша заговорила його старша дочка Еля. — Ми з чоловіком їдемо прямо зараз в село.

Хто зі мною? Ми повинні знайти сейф. — Ми з Микитою відмовляємося від спадщини. Батько завжди любив розігрувати нас, думаю тут є підступ, та й грошей ми не потребуємо. — заявила молодша дочка Степана Володимировича. Еля з чоловіком і з іншими родичами поїхала в село. Вони проходили одне завдання за іншим. Заходили в сарай до тварин, шукали в сіні підказки, повзали по 6руду. Сільські жителі залишили всі свої справи, щоб дивитися на їх муки. За лічені секунду дизайнерське плаття Елі перетворилося на 6рудне, рване ганчір’я. Коли вони знайшли ключ і відкрили сейф, то всі poззявили роти. У сейфі лежала записка і багато льодяників. «Гроші отримав благодійний фонд, а ви отримали те, що заслуговуєте. Спасибі, що розвеселили моїх односельців»»

Leave a Comment